
Rode linzen penne met aubergine, courgette en basilicum
Ingrediรซnten
- 1 Aubergine โฃ
- 2 teentjes Knoflookโฃ
- 1 Courgetteโฃ
- 200 gr Cherry tomaatjes โฃ
- 1 Rode ui/sjalotโฃ
- 10 gr Basilicum โฃ
- 500 gr Tomaten Passata
- โฃPeper en zoutโฃ
- Olijfolieโฃ
- Rode linzen penne (AH)โฃ
๐๐จ๐๐ ๐ฅ๐ข๐ง๐ณ๐๐ง ๐ฉ๐๐ง๐ง๐ ๐ฆ๐๐ญ ๐๐ฎ๐๐๐ซ๐ ๐ข๐ง๐, ๐๐จ๐ฎ๐ซ๐ ๐๐ญ๐ญ๐ ๐๐ง ๐๐๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐๐ฎ๐ฆ.โฃ
โฃ
๐๐ฆ๐ฏ ๐ฉ๐ฆ๐ฆ๐ณ๐ญ๐ช๐ซ๐ฌ ๐ฆ๐ฏ ๐ฎ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ญ๐ช๐ซ๐ฌ ๐จ๐ฆ๐ณ๐ฆ๐ค๐ฉ๐ต ๐ฎ๐ฆ๐ต ๐ท๐ฆ๐ฆ๐ญ ๐จ๐ณ๐ฐ๐ฆ๐ฏ๐ต๐ฆ ๐ฆ๐ฏ ๐ฑ๐ณ๐ฐ๐ต๐ฆ๐ช๐ฏ๐ฆ.โฃ
โฃ
๐๐ง๐ ๐ซ๐๐๐ขรซ๐ง๐ญ๐๐ง ๐จ๐ฉ ๐๐๐ฌ๐ข๐ฌ ๐ฏ๐๐ง ๐ ๐ฉ๐๐ซ๐ฌ๐จ๐ง๐๐งโฃ
– 1 Aubergine โฃ
– 2 teentjes Knoflookโฃ
– 1 Courgetteโฃ
– 200 gr Cherry tomaatjes โฃ
– 1 Rode ui/sjalotโฃ
– 10 gr Basilicum โฃ
– 500 gr Tomaten Passata โฃ
– Peper en zoutโฃ
– Olijfolieโฃ
– Rode linzen penne (AH)โฃ
โฃ
๐๐จ๐ ๐ฆ๐๐๐ค ๐ฃ๐ ๐ก๐๐ญ? โฃ
Stap 1: โฃ
Versnipper de ui en knoflook.โฃ
Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.โฃ
Halveer de tomaatjes.โฃ
โฃ
Stap 2:โฃ
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.โฃ
Roerbak de aubergine en courgette tot de blokjes zacht en lichtbruin zijn geworden.โฃ
โฃ
Stap 3: โฃ
Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de Tomaten Passata, de gehalveerde tomaatjes en de ui en knoflook toe.โฃ
Laat het geheel zoโn 10 min zachtjes door pruttelen.โฃ
โฃ
Stap 4: โฃ
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.โฃ
โฃ
Stap 5:โฃ
Voeg de grof gesneden basilicum toe aan de pan met saus en roer het geheel nog eens goed door en breng op smaak met peper en zout.โฃ
โฃ
Stap 6: โฃ
Verdeel de pasta over de borden, daaroverheen de saus en een blaadje basilicum voor de garnering.โฃ
โฃ
๐๐ฆ๐ต ๐ด๐ฎ๐ข๐ฌ๐ฆ๐ญ๐ช๐ซ๐ฌ!