๐‘๐จ๐๐ž ๐ฅ๐ข๐ง๐ณ๐ž๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ง๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐š๐ฎ๐›๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ง๐ž, ๐œ๐จ๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ญ๐ญ๐ž ๐ž๐ง ๐›๐š๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐œ๐ฎ๐ฆ.โฃ

Rode linzen penne met aubergine, courgette en basilicum

Ingrediรซnten

  • 1 Aubergine โฃ
  • 2 teentjes Knoflookโฃ
  • 1 Courgetteโฃ
  • 200 gr Cherry tomaatjes โฃ
  • 1 Rode ui/sjalotโฃ
  • 10 gr Basilicum โฃ
  • 500 gr Tomaten Passata
  • โฃPeper en zoutโฃ
  • Olijfolieโฃ
  • Rode linzen penne (AH)โฃ

๐‘๐จ๐๐ž ๐ฅ๐ข๐ง๐ณ๐ž๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ง๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐š๐ฎ๐›๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ง๐ž, ๐œ๐จ๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ญ๐ญ๐ž ๐ž๐ง ๐›๐š๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐œ๐ฎ๐ฆ.โฃ
โฃ
๐˜Œ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ.โฃ
โฃ
๐ˆ๐ง๐ ๐ซ๐ž๐๐ขรซ๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐›๐š๐ฌ๐ข๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐Ÿ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐ง๐ž๐งโฃ
– 1 Aubergine โฃ
– 2 teentjes Knoflookโฃ
– 1 Courgetteโฃ
– 200 gr Cherry tomaatjes โฃ
– 1 Rode ui/sjalotโฃ
– 10 gr Basilicum โฃ
– 500 gr Tomaten Passata โฃ
– Peper en zoutโฃ
– Olijfolieโฃ
– Rode linzen penne (AH)โฃ
โฃ
๐‡๐จ๐ž ๐ฆ๐š๐š๐ค ๐ฃ๐ž ๐ก๐ž๐ญ? โฃ
Stap 1: โฃ
Versnipper de ui en knoflook.โฃ
Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.โฃ
Halveer de tomaatjes.โฃ
โฃ
Stap 2:โฃ
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.โฃ
Roerbak de aubergine en courgette tot de blokjes zacht en lichtbruin zijn geworden.โฃ
โฃ
Stap 3: โฃ
Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de Tomaten Passata, de gehalveerde tomaatjes en de ui en knoflook toe.โฃ
Laat het geheel zoโ€™n 10 min zachtjes door pruttelen.โฃ
โฃ
Stap 4: โฃ
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.โฃ
โฃ
Stap 5:โฃ
Voeg de grof gesneden basilicum toe aan de pan met saus en roer het geheel nog eens goed door en breng op smaak met peper en zout.โฃ
โฃ
Stap 6: โฃ
Verdeel de pasta over de borden, daaroverheen de saus en een blaadje basilicum voor de garnering.โฃ
โฃ
๐˜Œ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ!

Recept door

Naar alle recepten