Pastinaak Bloemkool Soep

Pastinaak bloemkool soep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram pastinaken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram bloemkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

𝐏𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐚𝐤 𝐛𝐥𝐨𝐞𝐦𝐤𝐨𝐨𝐥 𝐬𝐨𝐞𝐩 ⁣

Een makkelijke én lekkere manier om extra groente binnen te krijgen.⁣

Ingrediënten
•1 ui
•3 tenen knoflook
•500 gram pastinaken
•2 eetlepels olijfolie
•400 gram bloemkool
•1 groentebouillonblokje
•0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?
•Snipper de ui en de knoflook.
•Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
•Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en in 3 minuten zacht en glazig.
•Voeg de knoflook en pastinaak toe en bak 2 minuten mee.
•Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg toe.
•Bak de groenten nog 2 minuten.
•Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe.
•Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken of tot de groenten zacht zijn. •Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg dan extra water toe.
•Kruiden naar smaak met wat gemalen peper. En eventueel wat koriander of peterselie.

Serveer met lekker donker volkoren brood belegd met cottage cheese of humus.

Eet smakelijk

Recept door

Naar alle recepten