Banaan appel cake

Banaan appel cake met walnoten en kaneel

Ingrediënten

  • 200 gram Havermeel (Je kunt ook havermout malen tot meel in de keukenmachine/blender)⁣
  • 150 gram Ongezoete appelmoes⁣
  • 200 gram Banaan (1,5 banaan)⁣
  • 1 Appel (Ongeveer 150 gram)⁣
  • 3 Eieren⁣
  • 100 milliliters Amandelmelk⁣
  • 1,5 theelepel Kaneel⁣
  • 15 grammen Bakpoeder⁣
  • 100 gram Gehakte Walnoten⁣
𝐁𝐚𝐧𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐩𝐩𝐞𝐥 𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐦𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐥𝐧𝐨𝐭𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐤𝐚𝐧𝐞𝐞𝐥.⁣
⁣Lekker als tussendoortje.
𝘞𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨? ⁣
• 200 gram Havermeel (Je kunt ook havermout malen tot meel in de keukenmachine/blender)⁣
• 150 gram Ongezoete appelmoes⁣
• 200 gram Banaan (1,5 banaan)⁣
• 1 Appel (Ongeveer 150 gram)⁣
• 3 Eieren⁣
• 100 milliliters Amandelmelk⁣
• 1,5 theelepel Kaneel⁣
• 15 grammen Bakpoeder⁣
• 100 gram Gehakte Walnoten⁣
• Cakeblik ⁣
• Bakpapier⁣
𝘏𝘰𝘦 𝘮𝘢𝘢𝘬 𝘫𝘦 𝘩𝘦𝘵?⁣
• Verwarm de oven voor op 180 graden. ⁣
• Meng het havermeel met de bakpoeder en 1 tl kaneel. ⁣
• Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng dit met 1 theelepel kaneel. ⁣
• Mix vervolgens de 200 gr geprakte banaan, de appelmoes, de amandelmelk en de eieren tot een geheel. ⁣
• Meng vervolgens de natte ingrediënten met het meel mengsel. ⁣
• Meng dit eerst goed en spatel vervolgens 3/4 van de stukjes appel en 3/4 van de walnoten hier doorheen.⁣
• Maak een vel bakpapier vochtig onder de kraan en knijp deze uit. Hierdoor kun je het cakeblik makkelijker bekleden.⁣
• Spatel het mengsel in het blik en strooi de rest van de gehakte walnoten erover. ⁣
• Bak de cake in ongeveer 50/60 min op 180 graden (boven en onderwarmte) gaar en goudbruin. ⁣
𝘌𝘦𝘵 𝘴𝘮𝘢𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬

Recept door

Naar alle recepten