
Banaan appel cake met walnoten en kaneel
Ingrediënten
- 200 gram Havermeel (Je kunt ook havermout malen tot meel in de keukenmachine/blender)
- 150 gram Ongezoete appelmoes
- 200 gram Banaan (1,5 banaan)
- 1 Appel (Ongeveer 150 gram)
- 3 Eieren
- 100 milliliters Amandelmelk
- 1,5 theelepel Kaneel
- 15 grammen Bakpoeder
- 100 gram Gehakte Walnoten
𝐁𝐚𝐧𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐩𝐩𝐞𝐥 𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐦𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐥𝐧𝐨𝐭𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐤𝐚𝐧𝐞𝐞𝐥.
Lekker als tussendoortje.
𝘞𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨?
• 200 gram Havermeel (Je kunt ook havermout malen tot meel in de keukenmachine/blender)
• 150 gram Ongezoete appelmoes
• 200 gram Banaan (1,5 banaan)
• 1 Appel (Ongeveer 150 gram)
• 3 Eieren
• 100 milliliters Amandelmelk
• 1,5 theelepel Kaneel
• 15 grammen Bakpoeder
• 100 gram Gehakte Walnoten
• Cakeblik
• Bakpapier
𝘏𝘰𝘦 𝘮𝘢𝘢𝘬 𝘫𝘦 𝘩𝘦𝘵?
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Meng het havermeel met de bakpoeder en 1 tl kaneel.
• Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng dit met 1 theelepel kaneel.
• Mix vervolgens de 200 gr geprakte banaan, de appelmoes, de amandelmelk en de eieren tot een geheel.
• Meng vervolgens de natte ingrediënten met het meel mengsel.
• Meng dit eerst goed en spatel vervolgens 3/4 van de stukjes appel en 3/4 van de walnoten hier doorheen.
• Maak een vel bakpapier vochtig onder de kraan en knijp deze uit. Hierdoor kun je het cakeblik makkelijker bekleden.
• Spatel het mengsel in het blik en strooi de rest van de gehakte walnoten erover.
• Bak de cake in ongeveer 50/60 min op 180 graden (boven en onderwarmte) gaar en goudbruin.
𝘌𝘦𝘵 𝘴𝘮𝘢𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬